Välkommen till Säter

Säter innehar ett rikt kultur- och naturliv och det finns alltid något att göra både för stora och små!

Här kan du göra en resa i tid och rum. Följ silvrets och järnets spår via Silverringen och förstummas av det turkosa vattnet i Östra Silvbergs gruva.

Besök Säters innerstad som är en av landets bäst bevarade trästäder. Här kan du flanera runt på smala gator och titta in de små mysiga butikerna. Du shoppar i lugn och ro och slipper trängsel och stress. Läs mer om shopping i Säter

En perfekt utflykt för hela familjen är att spendera en dag i Säterdalen där naturen imponerar med tropisk grönska. I den stora lekparken och den mysiga levande fäboden kan många timmar tillbringas. Fina vandringsleder i varierande längd i ravinsystemet som har en helt unik natur.
Läs mer om Säterdalen

Här finns också en förstklassig golfbana och naturligtvis möjligheter till massor av bad, fiske och andra härliga upplevelser i den vackra naturen. Genom landskapet flyter Dalälven som en blå åder och ger karaktär åt området mellan berg och dalar.

Matupplevelser i Säter

Säter har en levande landsbygd och vackra byar såsom Gustafs, Stora Skedvi och Silvberg. Småskaligt och närproducerat med hög kvalitet utmärker matupplevelserna i området.

Inte minst i Stora Skedvi där matkulturen frodas! Här finns genuina gårdar med närproducerat och mötesplatsen Kulinariet. Handgjort knäckebröd från vedeldade ugnar och en saluhall med café. Läs mer på www.visthusbodenistoraskedvi.se

Sjön Ljustern 

Omgivningarna kring sjön Ljustern bjuder på varierande natur. Den gränsar mot Säters innerstad och på södra sidan finns Säters Camping och ön Sågholmen. Runt sjön finns sex st slogbodar och grillplatser som kan användas fritt året runt. 
Läs mer om sjön Ljustern (pdf)

Cykelturer i Säter

En cykelupplevelse utöver det vanliga väntar i Säter. Här hittar du tre cykeltursförslag som passar både små och stora.
Ladda ner karta och information om cykla i Säter

Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven