Cykling i Säfsen. Foto Anton Spets Säfsen Resort

Säfsen Resort

Säfsen är nära, dels med sitt läge bara tre timmar från Stockholm och dels ”den närmaste vildmarken”.

Vår, sommar och höst

Här är det outdoor aktiviteter som erbjuds. Du kan vandra, paddla, cykla MTB eller Downhill, rida eller bara koppla av och njuta den underbara utsikten och den storslagen tystnaden. Säfsen berör på många sätt alla dina sinnen och även dina muskler om du vill. Du kan göra allt på egen hand. Säfsens guider kan också hjälpa dig med det mesta.

Vinter

Säfsen är familjevänligt - här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig vintersemester. Säfsen är en högklassig skidanläggning med bekvämt boende, 16 nedfarter, 6 liftar, värdshus, grillplatser, snöpark, 115 km längdskidspår.

Filuriland - barnens eget skidområde med snowracerbana, skattjakter och korvgrillning. Nytt och spännande barnområde för de allra minsta, med rullband, pulkabacke och barnvagnsparkering, allt anpassat för att första åket ska vara så roligt som möjligt. I anslutning kommer grillområde att finnas där matsäckslunchar och brashäng kommer att avlösa varandra i vinter.

Antal liftar: 6
Antal pister: 18
Skidskola: Ja
Skiduthyrning: Ja
Restaurang/café: 3

För dig som älskar längdskidåkning är Säfsen den perfekta platsen. Säfsen är officiellt Vasalopps-center och de har 115 km välskötta längdåkningsspår för både klassisk åkning och skating.
Njut av den vackra naturen längs berg, dalar, sjöar och vattendrag. När det är dags för en paus finns det många mysiga vindskydd där du kan tända en brasa eller bara njuta en stund.

Boende

Stugorna i Säfsen är nyrenoverade och fräscha och i den nybyggda Dalenbyn är husen gjorda så att två familjer bekvämt kan dela på ett hus. Du kan även boka, Vargspåret, bekväma och moderna lägenheter direkt vid skidbackarna med unikt ski in, ski out läge.
Boka boende i Säfsen

www.safsen.se