Nordens största turistområde

Vita landskap eller soliga somrar, här erbjuder vi allt från mysiga kvällar framför brasan efter en dags skidåkning till dans på folkparken en sen sommarkväll.

Sälen är nordens största turistområde med ca 2 miljoner gästnätter per år och en omsättning på dryga 2 miljarder kronor. Sälen är ett starkt turistmål som under högsäsongen vintertid har ca 80 000 personer som dagligen rör sig i området.

en del av Malung-Sälen Kommun

en del av Destination Sälenfjällen

Över 100 företag och organisationer arbetar tillsammans i Destination Sälenfjällen som brinner för att göra din vistelse här så bra som möjligt och har en stark gemensam drivkraft – att skapa ett levande och livskraftigt Sälenfjällen. Året runt.

en del av Visit Dalarna

Visit Dalarna är det gemensamma utvecklingsbolaget som äger och driver den gemensamma försäljnings- och bokningsplattformen visitdalarna.se där det ska vara lätt för kunden att boka och planera sin resa i Dalarna.

en del av Scandinavian Mountains

Scandinavian Mountains är en världsdestination. Sveriges och Norges största alpina destinationer, Sälenfjällen och Trysil, tillsammans med Idre och Engerdal. Genom att skapa tillgänglighet ”rakt in i hjärtat” av regionen med förbättrad infrastruktur tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av den nya storregionen som växer fram, i Sverige och Norge. Det blir en regional motor som genom förbättrad tillgänglighet, fler gäster och ökad verksamhet bidrar till ökad tillväxt och fler arbetstillfällen.