Vasaloppet 2019

Starten går i världens största skidtävling. En märklig tystnad uppstår samtidigt som skrapandet av 15 000 par skidor fyller luften.

Vasaloppet är det äldsta, det längsta och det största långloppet i världen. 90 km naturskön upplevelse tillika ett mandomsprov och kanske en av de största utmaningar du kan ta dig an. Att Vasaloppet är en del av den svenska folksjälen råder det ingen tvekan om. Kontrollerna, och de byar där de finns, har blivit begrepp som i stort sett varenda svensk känner till. Den som inte följer tävlingen på plats kan tillsammans med 1,8 miljoner andra människor kura ihop sig framför TV:n och följa eliten som tävlar om den stora äran att bli årets Vasaloppsvinnare. 

Vasaloppets Vintervecka 2019:

Fredag 22 feb: Kortvasan, 30 km. Startplats Oxberg.
Lördag 23 feb: Tjejvasan, 30 km. Startplats Oxberg.
Söndag 24 feb: Ungdomsvasan, 3/5/7/9 km. Startplats Skidstadion Mora. 
Söndag 24 feb: Öppet Spår, 90 km. Startplats Sälen.
Måndag 25 feb: Öppet Spår, 90 km. Startplats Sälen. 
Tisdag 26 feb: Halvvasan, 45 km. Startplats Oxberg. 
Fredag 1 mars: Stafettvasan, 9–24 km, stafett för femmannalag. Startplats Sälen. 
Fredag 1 mars: Nattvasan, 90 km. Startplats Sälen.
Söndag 3 mars: Vasaloppet, 90 km. Startplats Sälen.


Vi är stolta och glada att få möjlighet att välkomna alla åkare och anhöriga till oss i Dalarna varje år. Här på hemsidan kan du få hjälp med boendebokningar. Hotell, paketerbjudanden, husvagnscamping, privat boende egen stuga eller kanske bara en enkel plats på golvet i en skola. Längs hela VasaloppsArenan erbjuds det mängder med olika typer och prisklasser av boende.

Anmäl dig till något av Vasaloppets tävlingar här!