Idre-Älvdalen

Välkommen till Sveriges sydligaste fjällvärld, som börjar i Idre-Älvdalen. Från det bördiga älvriket i söder genom det vackra skogsriket upp till fjällvärlden och dess storslagna vyer i norr. 

Grönskan är överväldigande under sommaren och att vi har Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär, vackra golfbanor och lättvandrade fjäll gör hela vår destination unik.

Den svenska historien hålls levande genom kultur- och fäbodslivet som är en stor del utav Dalarna.

Flugfisket är i världsklass och vildmarken oändlig. Här finns aktiviteter för sportfantasten, upplevaren och livsnjutaren. Följ med på en canyoningtur och släng dig ut över upp till 12 meter höga klippor eller varför inte slappna av i den värmande solen med en glass, och bara finnas en stund!

Utöver vinterns mest självklara skidåkning, både utför och på längden finns det överraskande mycket att göra på sidan om backen! Gå på tur (i orörd snö), pröva att färdas med både hundspann och skoter, eller varför inte ta bilen till halkbanan eller tävla med varandra på iscart banan? Många prövar isklättring, långfärdsskridsko, isfiske eller sova i en Quinzee? Smörgåsbordet är överfyllt av aktiviteter, det finns något för alla!